top of page

Hoe werken met een planner jouw leven kan veranderen

Zelf heb ik lang gezocht naar een manier van werken die bij mij past, bij mijn werk en gezin. Ik probeerde alles uit en ik zal steeds blijven experimenteren. Maar een planner hoort er al jaren bij en is voor mij onmisbaar.


Ik besloot daarom een eigen Get Your Flow planner op de markt te brengen. De planner is gebaseerd op mijn jaren ervaring met plannen & planners maar ook op mijn kennis als stress-en burnout coach en loopbaanbegeleider. Mijn missie is meer FLOW in jouw leven en werk brengen.


Flow is een heerlijk gevoel. Je hoofd is helder en rustig, je gaat recht op je doel af en je werk lijkt eigenlijk vanzelf te gaan. Je gaat je dromen en doelen dus effectief bereiken maar met voldoende rust en tijd voor jezelf.Wat kan de Get Your Flow planner concreet voor jou betekenen?


🔶 De eerste stap is een duidelijk beeld krijgen op jouw dromen. Vervolgens helpt de planner jou om deze dromen te vertalen in projecten en concrete acties. Je gaat dus actie ondernemen om jouw doelen effectief te bereiken. Dit aan de hand van vragen, mindmaps, een projectplan... Stap per stap richting jouw doelen. Die doelen zijn heel verschillend. Een belangrijke opdracht, op een andere manier gaan werken in je huidige job, veranderen van job, ondernemer worden...


🔶 Alle taken die op je afkomen, de drukte van een gezin, veel projecten en acties op je werk of in je onderneming... dat zorgt soms voor een overweldigd gevoel. We krijgen stress omwille van alles wat op ons af komt. Door een planning te maken, heb je een duidelijk overzicht op je taken en hoe die in je planning passen. Met één blik op je weekplanning, heb je een duidelijk overzicht.


🔶 We proberen alles te onthouden. Welke projecten en acties dringend zijn, wie je morgen moet bellen, wat je nog moet doen ter voorbereiding van enkele vergaderingen, wanneer welk kind welke activiteit heeft, misschien moet je nog iets voor je ouders doen... Zelf ben ik gestopt met alles proberen te onthouden. Ik kijk gewoon in mijn planner en heb direct een overzicht.

Het probleem met alles te willen onthouden is niet de mogelijke fouten die je kan maken. Mogelijks kan je dit zelfs heel goed en maak je weinig fouten maar het vraagt tonnen energie. Laat dus de planner het werk voor jou doen en gebruik die energie voor andere dingen.


🔶 Doordat je een duidelijk overzicht hebt, is het meteen ook duidelijk wanneer je effectief te veel taken hebt. Dit maakt dat je sneller kan anticiperen op drukke weken die er aan komen. Je gaat ook sneller beseffen dat prioriteiten stellen noodzakelijk is.


🔶 Door stil te staan bij je planning ga je niet de waan van de dag volgen. Je gaat dus zorgen voor meer focusmomenten, moeilijke opdrachten eerst plannen... Dit is meteen de reden waarom er bij de planner een gratis online plantraining is voorzien. In de planner vind je bij 'Your Flow' tips en tricks rond meer focus en minder stress. Er is ook plek voorzien om dit verder aan te vullen en zo je eigen toolkit op te bouwen.


🔶 De eerste weken dat je met een planner aan de slag gaat, merk je vaak op dat je planningen onrealistisch zijn. Heel vaak houden mensen geen rekening met verplaatsingstijd, voorbereidings- en verwerkingstijd... Je gaat je tijd veel beter kunnen inschatten en bewuster met deze beperkte tijd omgaan. Het betere overzicht maakt je ook bewuster van de weinige tijd die je misschien neemt voor jezelf en voor rust. En zo ga je uiteindelijk ook meer rust inplannen.


🔶 Door je dromen om te zetten in projecten en concrete acties, ga je die doelen ook effectief bereiken. Stap per stap ga je steeds meer richting je doelen. De planner stimuleert jou om te reflecteren. Wat loopt er goed? Wat minder goed? Hoever sta je in het realiseren van je doelen? Je gaat jezelf voortdurend bijsturen.


🔶 Bovendien is de planner ook gewoon leuk om mee te werken. Zijn leuke kleurtjes en speels design geven energie. Anderzijds hebben we aan de binnenkant gekozen voor eenvoud. Een planner moet je energie geven en mag ook niet te druk zijn. En die heerlijke shotjes dopamine die je krijgt bij het afwerken van een taak zijn zeer verslavend. #flowaddict

Werken met een papieren planner heeft bovendien heel wat voordelen.

Je brein reageert immers anders op schrijven dan op typen. Je gaat tijdens het schrijven gerichter nadenken en meer reflecteren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je door te plannen op papier ook sneller je doelen gaat realiseren.

Bovendien liggen er digitaal ontzettend veel afleidingen op de loer. Na het checken van je mail, kijk je ook even snel naar je sociale media kanalen.


Wil je aan de slag met de Get Your Flow planner zorg dan dat je hem elke dag opnieuw gaat gebruiken. Waardoor je brein dit gaat vertrouwen en niet langer alles zelf gaat willen onthouden maar het systeem hiervoor gaat gebruiken. Dat zorgt voor rust.

Het is belangrijk om te kiezen voor één vast systeem. Een vast systeem wil echter niet zeggen dat je alleen je planner mag gebruiken of één app.

Voor de meeste mensen is echter een vaste combinatie van elementen nodig.  Ook voor mij.  Natuurlijk mag je ook niet te veel gaan opsplitsen waardoor het onoverzichtelijk wordt.  Maar je kan een planner zeker combineren met een app. Zelf combineer ik mijn planner met een digitale agenda enTrello.


Benieuwd naar onze Get Your Flow planner? Hier kan je alle info vinden.


Dream - Plan - Get Your Flow


📸 an_epic_view
323 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page