top of page

Wanneer je voor jezelf niet voldoende helder hebt wat je wil...

Dan kan je met deze 10 vragen op zoek naar jouw passie, naar de job die bij jou past.


Passie is het vuur dat in jou brandt, het verlangen waar je helemaal voor gaat. Passie geeft je de energie om datgene te doen waar jij blij van wordt, het maakt je bevlogen en het inspireert. Passie zie je ook bij anderen. Je voelt onmiddellijk aan de verkoopster in een interieurzaak of ze een passie heeft voor inrichten. Je voelt aan je collega's of ze al dan niet passie hebben voor hun vak. Je voelt het aan hun energie, ze stralen het uit. Ook tijdens sollicitatiegesprekken en evaluaties wordt er vaak naar jouw passie gevraagd.


Regelmatig hoor ik bij cliënten de bedenking of ze überhaupt wel een passie hebben. En hoe vind ik die dan? Wat is mijn levensmissie? Wat is mijn droomjob dan?


Neem zeker de tijd om op zoek te gaan naar jouw passie en droomjob. Het zal de moeite waard zijn. Doe je het niet, dan krijg je daar later zeker spijt van.


Hoe ga je aan de slag?


🔶 Neem wat tijd voor jezelf, ga even zitten en neem pen en papier. Kop koffie of thee bij de hand en je GSM op stil.


🔶 Overloop onderstaande vragen en noteer alles wat in je opkomt.


🔶 Laat vervolgens alles enkele dagen bezinken. Bekijk kritisch jouw notities, schrap wat minder relevant is en vul eventueel aan.


🔶 Noteer jouw passies en levensmissies. Je zal merken dat dit meteen ook een overzicht is van jouw talenten, dat waar je goed in bent

🔶 Wat vind je echt leuk om te doen? Welke taken op je To do lijst doe je het liefst? Schrijf eventueel gedurende een week alle taken, opdrachten op die je leuk vond. Overloop dit en maak een lijstje met de voor jou fijnste taken en opdrachten.


🔶 Bij welke taken, opdrachten kom je in een soort van flow? Je doet het zo graag dat je de tijd vergeet. Voor je het goed beseft zijn er veel uren voorbij. Bovendien voel je je niet echt moe, je krijgt er energie van.


🔶 Wanneer spring je 's ochtens met plezier uit je bed?


🔶 Hoe zou jij herinnerd willen worden door anderen? Als je er niet meer bent. Wat wil je dat de anderen dan over jou vertellen?


🔶 Wanneer voel je je echt 100 % zelfzeker? Wanneer blaak je van zelfvertrouwen?


🔶 Op welke eigenschappen van anderen ben je stiekem wat jaloers?


🔶 Wat zijn je hobby's? Waar ben je uren mee bezig in je vrije tijd? Heb je er al aan gedacht om van je hobby je beroep te maken?


🔶 Waar krijg je vaak complimenten over? Welke opdrachten en taken heb je dan gedaan?


🔶 Als geld geen rol zou spelen, welk werk zou je dan doen?


🔶 Als alles zou kunnen, je niet kan falen, wat zou je dan voor werk gaan doen?


Het kan zijn dat de antwoorden voor jou helemaal geen verrassing zijn en je deze passies al goed kende. Toch is het ook heel normaal als je wat verbaasd bent.


Het is een eerste en belangrijke stap in de verdere planning van jouw loopbaan. Stel jezelf deze vragen want ze geven richting. Ga zo lang door tot je het eindresultaat concreet en helder voor je kunt zien in gedachten.


Onze passie volgen daar komt ook soms frustratie en teleurstelling bij kijken. Maar als je er je tanden in zet dan zal je een prachtig resultaat bereiken! Je zal stralen, tonnen energie hebben en genieten van je werk!


En denk zeker niet dat het te laat is! Yes, you can!!!Heb je graag begeleiding bij het op zoek gaan naar jouw talenten en passies? Wil jegraag samen jouw verder loopbaanplan bespreken? Neem dan vrijblijvend contact op of maak rechtstreeks een afspraak voor loopbaanbegeleiding via de website.

207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page